Pırlanta Yüzük Nasıl Temizlenir?

message
Yorum yok
star
Puan: 0

Pırlanta yüzük temizliği evde ya da bu işle uğraşan kişiler tarafından yapılır. İnternette araştırılan yüzük temizleyicilerle pırlantalar yeni alınmış gibi olur. Pırlanta yüzük temizliği için dikkatli olunmalı, yüzüğü kimyasal maddelerle fazla temas ettirmemek gerekir.

Pırlanta Temizliği Nasıl Yapılır?

Pırlantanın hijyen içermesi sağlık açısından da önemlidir. Mücevher olarak hangi tasarım yapılırsa yapılsın her zaman mücevherlerin temizliğini düzenli olarak yapmak gerekir. Pırlantanın bakım ve saklama uyarılarına dikkat ederek ve kurallara uygun hareket ederek aynı yüzük çok uzun seneler kullanılabilir. Pırlanta yüzük modellerinin uzun süre parlaklığını ve maddi değerini koruması için şu temizlik kurallarına uyulabilir:

  •          Pırlanta yüzükler başta olmak üzere hiçbir pırlanta ve mücevher farklı bir pırlanta ile temas edecek şekilde muhafaza edilmez.
  •          Pırlantalar, farklı bir pırlanta ile temas ettiklerinde çizilebilir, hatta ciddi hasarlar alabilir. Bu yüzden pırlanta yüzüklerin farklı bir pırlanta mücevher ile temas etmesi kırılmasına, herhangi bir hasar almasına sebep olmayacak şekilde yalnızca kendi kutusunda saklanmalıdır.
  •          Pırlanta yüzükler özellikle parfüm gibi kimyasallar ile temasa geçtiğinde hemen su ile durulamanız gerekir.
  •          Temizlik malzemeleri, parfümler gibi kimyasal içerikli malzemeler pırlantanın ışıltısının zayıflamasına sebep olur.
  •          Pırlanta yüzükler sadece su ile temizlenir. Farklı temizlik ürünü ile temizlik yapılmasına gerek kalmaz.
  •          Pırlanta taşında hafif bir çatlak, hasar söz konusu ise vakit kaybetmeden satın alınan yere götürülerek bakımının yapılması gerekir.

Pırlanta Yüzük Evde Nasıl Parlatılır?

Pırlanta yüzük parlatmasındaen çok kullanılan yöntemlerden bir tanesi de amonyak olur. Pırlanta yüzüğün her zaman parlak kalmasını herkesin istediği bir durumdur. Bu yüzden amonyak ile kolay yoldan temizlik yapılabilir.

Bir bardak su ve yarım çay bardağı amonyak bir kapta karıştırılır. Yüzük 20 dakika bu kapta bekler. Daha sonra eldiven ile alınan yüzük diğer kapta bulaşık deterjanı ile karıştırılan suyun içine atılır. Diş fırçası ile ovma işlemi yaptıktan sonra durulama suyuna bırakılır ve ardından kurutulur. En kesin yöntem olarak mücevher parlatma sıvılarının alınmasıdır. Pırlanta yüzük temizliği için temizliğin sıvıyla yapılması önerilir.

Pırlanta Bakımı Nasıl Yapılır?

Pırlantanın düzenli bakımı ile pırlanta takılar kolay şekilde yıpranmaz ve eskimez. Pırlanta yer altından çıkan en sert maddenin kesilmesi ile oluşur. Sıcaklığa ve çizilmenin getireceği zarara karşı benzersiz bir biçimde dayanıklı taşlardır. Pırlantalar sadece başka bir pırlanta tarafından kesilebilir ve şekil alabilir. Dikkat edilmediği takdirde çok sert bir darbe ile zarar görebilir. Özen göstererek pırlantanın bir ömür boyu korunması ve ilk günkü parıltısını kazanmasına yardımcı olunabilir.

Ev kimyasalları pırlantanın yüzeyinde bazı kusurlara sebep olabilir. Böyle durumlarda pırlanta parlaklığını zamanla kaybetmeye başlar. Bu yüzden pırlantalar düzenli olarak bakıma götürülüp temizliği yapılır. Böylece parlaklığı ve ışıltısı korunmuş olur. Gözle görülen zararlar da bu şekilde en aza indirgenir. Pırlanta herhangi bir şekilde, sert bir cisme çarparsa alınan yer ile irtibata geçip hasar görüp görmediği kontrol edilebilir. Daha uzun yıllar, zevkle kullanmaya devam edebilmek için bu kontrollerin düzenli olarak da yapılması gerekir. Pahalı ve garantisi bulunan ürün olduğu için fazla bir zahmet vermeden kontrol işlemi gerçekleşir.

Pırlanta Yüzük Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Pırlanta tektaş yüzük için öncelikle bütçenin belirlenmesi gerekir. 

Çünkü pırlanta satış sitelerinden görüleceği üzere fiyatlar 340 TL’den 250.000 TL’ye kadar çok geniş bir aralıkta seyreder. Bütçe belirlendikten sonra pırlantanın özelliklerinin planı yapılır. Berraklık oranı VS, S1 arasında olan ve renk skalasında D, E, F, G, H renk olan pırlanta tektaş yüzük ideal yüzükleri kapsar. Pırlanta yüzük temizliği için yüzey önemli olduğundan kalitesiz pırlanta tercih edilmemelidir.

Yorum yap:

Arama

Son Yazılar